museum-digital
CTRL + Y
en
Szent István Király Múzeum - Hetedhét Játékmúzeum, Székesfehérvár Moskovszky-gyűjtemény [2016.5.1]
Baba (Városi Képtár - Hetedhét Játékmúzeum, Székesfehérvár CC BY-NC-SA)
Provenance/Rights: Városi Képtár - Hetedhét Játékmúzeum, Székesfehérvár / Kiss László (CC BY-NC-SA)
1 / 2 Previous<- Next->

Baba "Ilka"

Contact Cite this page Data sheet (PDF) Canonical version (record) Calculate distance to your current location Mark for comparison Graph view

Description

Fa- és masszatestű biszkvitporcelán fejű baba. Teste massza (adalékanyagokkal kevert fa- és papírpép), végtagjai fából és masszából készültek. Testének teljes felülete festett és lakkozott. Tokos feje van, azaz a fejjel egyben formázott gömbölyű végű nyak a törzshöz a vállak között lévő csésze alakú tokkal illeszkedik. Szája nyitott, benne mintázott felső fogsor. Kék színű, szemüregbe erősített üvegszeme mozdulatlan. Az alsó és felső szempillák festettek. Szemöldöke festett. Szőke moher parókát visel. A fejen hátul, a haj vonalában jelzés: Germany HSt. 10 Germany.
A végtagok csuklós ízületekkel illeszkednek a törzshöz, a comb-, a térd-, a váll-, a könyök- és a kézfejízületben mozgathatók. A kézfejen az ujjak különállóak. A lábfejen és a kézfejen az ujjak és a körmök mintázottak.
Öltözete: csipkével díszített fehér alsónadrág, alsóing és alsószoknya; rózsaszín horgolt ruha, hozzá illő gallérral; rózsaszín kötött harisnya; kézzel varrott fehér bőr cipő. Ruhája valószínűleg nem eredeti.

Material/Technique

Biszkvitporcelán, massza, fa, textil/gyári előállítás, kézimunka

Measurements

M: 52 cm

Map
Szent István Király Múzeum - Hetedhét Játékmúzeum, Székesfehérvár

Object from: Szent István Király Múzeum - Hetedhét Játékmúzeum, Székesfehérvár

A Hetedhét Játékmúzeum Székesfehérvár történelmi belvárosában, a Hiemer-Font-Caraffa épülettömbben található. Állandó kiállítása két gyűjteményből...

Contact the institution

[Last update: ]

Usage and citation

The textual information presented here is free for non-commercial usage if the source is named. (Creative Commons Lizenz 3.0, by-nc-sa) Please name as source not only the internet representation but also the name of the museum.
Rights for the images are shown below the large images (which are accessible by clicking on the smaller images). If nothing different is mentioned there the same regulation as for textual information applies.
Any commercial usage of text or image demands communication with the museum.