museum-digital
CTRL + Y
en
Ferenczy Múzeumi Centrum Képzőművészeti Gyűjtemény [SZFM_K_88.52.1-3.]
Háziasított falfirka I-III (Ferenczy Múzeumi Centrum CC BY-NC-SA)
Provenance/Rights: Ferenczy Múzeumi Centrum (CC BY-NC-SA)
7 / 2 Previous<- Next->

Háziasított falfirka I-III

Cite this page Data sheet (PDF) Canonical version (record) Calculate distance to your current location Mark for comparison Graph view

Description

FeLugossy László a szentendrei Vajda Lajos Stúdió, valamint az A. E. Bizottság zenekar alapító tagjaként meghatározó szereplő volt a ’70-es és ’80-as évek Kádár-kori underground ellenművészeti életében. A művész autodidakta festészetében az ösztönösség, automatizmus és a szabad asszociációk nem csak tartalmilag, de formailag is fontos szerepet kapnak. A nyolcvanas évek második felében készült, leginkább asszamblázsnak tekinthető monumentális műve nem csak a művészet hagyományos kereteit feszegeti, de a kiállítóhelyek kulturális életben betöltött egyeduralmi helyzetét is megkérdőjelezi. Képeinek visszatérő motívumai között a törzsi művészet karakterei, az utcaművészet látásmódja és a síkszerű, stilizált, sokszor naiv ábrázolások játsszák a fő szerepet. A három részből álló mű az alkotótól került a gyűjteménybe.

Material/Technique

Farost, falemezek, lécek, papír, súrolókefe, fogkefe / olaj

Measurements

Képméret: 156 x 203 cm, Képméret: 164 x 118 cm, Képméret: 97 x 89 cm

Ferenczy Múzeumi Centrum

Object from: Ferenczy Múzeumi Centrum

A városi helytörténeti gyűjteményként alapított, Ferenczy Károly festőművész nevét viselő szentendrei városi múzeum 1951-ben jött létre. 1973-ban a...

[Last update: ]

Usage and citation

The textual information presented here is free for non-commercial usage if the source is named. (Creative Commons Lizenz 3.0, by-nc-sa) Please name as source not only the internet representation but also the name of the museum.
Rights for the images are shown below the large images (which are accessible by clicking on the smaller images). If nothing different is mentioned there the same regulation as for textual information applies.
Any commercial usage of text or image demands communication with the museum.