museum-digital
CTRL + Y
en
Nagyatádi Kulturális és Sport Központ – Városi Múzeum Történeti tárgy [NVM_T_02.5530]
Fényképezőgép (Nagyatádi Kulturális és Sport Központ - Városi Múzeum CC BY-NC-SA)
Provenance/Rights: Nagyatádi Kulturális és Sport Központ - Városi Múzeum / Makrai Péter (CC BY-NC-SA)
1 / 3 Previous<- Next->

Fényképezőgép

Cite this page Data sheet (PDF) Canonical version (record) Calculate distance to your current location Mark for comparison Graph view

Description

"Az Eastman Kodak Company-t 1881-ben alapították Amerikában. Célközönségnek az amatőr fotósokat választották, akiknek körében hamar el is terjedtek a cég által gyártott könnyen kezelhető gépek.
Nem meglepő fordulat ezután, hogy egyre több nő vette kezébe a Kodak kamerákat, melyek segítségével már nem csak modellként jelenhettek meg a képeken, hanem amatőr művészként készíthették el saját felvételeiket.
Somssich Eszter (1886-1951), kivadári grófnőnek szintén kedvenc tevékenységei közé tartozott a fényképezés, az általa készített pillanatképekből hiteles képet kapunk korának mindennapjairól, és az amatőr „művésznő” érdeklődési köréről. A fotóalanyok rendszerint a családtagok, a birtokon élők és állataik voltak. Mindezeket a felvételeket egy mai napig szinte tökéletes állapotban lévő Kodak No. 3 Folding Pocket Kodak Model E 2 fényképezőgéppel készítette. Az említett típust az 1900-as évek első évtizedében gyártotta a Kodak. Somssich Eszter fényképezőgépe helytörténeti kiállításunkban megtekinthető."

Material/Technique

Gyári

Measurements

20x12x5 cm

Part of

Nagyatádi Kulturális és Sport Központ – Városi Múzeum

Object from: Nagyatádi Kulturális és Sport Központ – Városi Múzeum

A Városi Múzeum 1996 áprilisában, a település várossá nyilvánításának 25. évfordulóján nyílt meg. A múzeumnak helyet adó épület egykor családi ház...

[Last update: ]

Usage and citation

The textual information presented here is free for non-commercial usage if the source is named. (Creative Commons Lizenz 3.0, by-nc-sa) Please name as source not only the internet representation but also the name of the museum.
Rights for the images are shown below the large images (which are accessible by clicking on the smaller images). If nothing different is mentioned there the same regulation as for textual information applies.
Any commercial usage of text or image demands communication with the museum.