museum-digital
CTRL + Y
en
Óbudai Múzeum Porcelánfestő workshop - kézműves foglalkozás felnőtteknek

Porcelánfestő workshop - kézműves foglalkozás felnőtteknek

About the Event

Porcelánfestő workshop és kurátori tárlatvezetés a Törékeny Vágyak című kiállításban.

2019. április 14. 13.00 - tárlatvezetés
2019. áorilis 14. 14.00-17.00 - workshop

A kézzel festett porcelán a legmagasabb presztízsű státuszszimbólum volt a királyi, főúri családokban. A művészi porcelánfestés hosszadalmas tanulást és hatalmas szakmai tudást igényel, a festés alapjai azonban viszonylag könnyen elsajátíthatók.

Workshopunkon az egykori herendi mesterfestő, Szentgáli Varga Szilárd vezetésével elsajátítjuk az alapvető ecsetkezelést és különböző technikákat, saját-festésű porcelántárgyat készítünk.
FONTOS: Az megfestett tárgyakért - 800 °C fokon történő égetést követően - egy héten belül jöhetnek el a múzeumba és vihetik haza a résztvevők.

Tárlatvezetés:
A workshop előtt a résztvevők számára ajándék kurátori tárlatvezetést tartunk a „Törékeny vágyak” című kiállításunkban, ahol testközelből találkozhatnak a legszebb Hüttl és aquincumi darabokkal, továbbá ötletet is meríthetünk a későbbi alkotómunkához.

Tudnivalók,
A foglalkozás maximális csoportlétszáma 12 fő időtartama 3 óra, a
A programot egy rövid porcelántörténeti bevezetővel, festési bemutatóval, majd a festéshez szükséges alapanyagok, eszközök ismertetésével kezdjük. Ezt követően a résztvevők saját ötleteiket valósíthatják meg egy porcelántárgyon, amelyet a helyszínen, többféle forma közül választhatnak ki (pl. csészék, tányérok, váza, stb.).
Égetést követően a megfestett porcelán mosogatógépálló és mikróba tehető!
A foglalkozáson a legjobb minőségű alapanyagokkal, festékekkel dolgozunk, amelyeket jelenleg Herenden és Hollóházán is használnak.

Részvételi feltételek
jelentkezés: programok@obudaimuzeum.hu, (számlázási név és cím megjelölésével)
A workshop ára*: 4.500 Ft, amely tartalmazza a program teljes költségét (az összes eszköz és festék díját, a festeni való fehér porcelánt, a szakmai bemutatót, az égetés költségét) + AJÁNDÉK kurátori tárlatvezetés. Minimum 2 fő együttes jelentkezése esetén Páros+ AKCIÓ: 3.800 Ft/fő/alkalom.


A részvételi díjat egy összegben kérjük átutalni az Óbudai Múzeum 12001008-01049903-00100009-es számú számlájára, a nagy érdeklődésre való tekintettel, ahogy engedheti. A számlát a workshopon adjuk át a résztvevőknek vagy postázzuk.

Helyszín: Óbudai Múzeum, 1033 Budapest Fő tér 1. bejárat a Szentlélek tér felől

Kedves Résztvevők! A workshopok elsősorban felnőtteknek szólnak, azonban felnőtt részvételével és kísérettel 11+ éves gyermek részt vehet a foglalkozáson.

Tisztelettel megkérjük a jelentkezőket, hogy betegség esetén legyenek szívesek, ne jelenjenek meg a workshopon saját és társaik érdekében. Ilyen esetben kérjük, jelezzék a programok@obudaimuzeum.hu e-mail címen és megegyezés szerint visszautaljuk a befizetett összeget vagy egy ugyanolyan árkategóriájú későbbi foglalkozáson biztosítjuk részvételüket. Amennyiben e kérésünk ellenére mégis betegen jelenik meg bárki workshopunkon, a foglalkozás vezetőjének jogában áll elutasítani a részvételét. Kérjük Önöket, ne hozzuk egymást kellemetlen helyzetbe. Figyeljünk egymásra! Köszönjük a megértést!

A workshopot vezeti:
Szentgáli-Varga Szilárd, porcelán mesterfestő, a Herendi Porcelánmanufaktúrában eltöltött 15 év alatt sajátította el a porcelánfestő szakma mesterfogásait, majd a leghíresebb nyugat-európai porcelánmanufaktúrákba tett tanulmányútjain képezte tovább magát. Művészeti arculata kialakulásában meghatározó szerepet játszottak a Meisseni Manufaktúrában, a Müncheni Művészeti Akadémián, a Berlini Királyi Manufaktúrában, valamint a Nymphenburgi Manufaktúrában eltöltött porcelánfestészeti tanulmányok. Művészi munkái hazai és külföldi gyűjteményekben egyaránt nagy számban találhatók, ám emellett szívesen és gyakran tart porcelánfestészeti bemutatókat, foglalkozásokat gyerekeknek, felnőtteknek egyaránt.

[Last update: ]