museum-digital
CTRL + Y
en

A Nap nyomdája

A Nap igen népszerű magyar politikai napilap volt, az első nagyobb esti kolportázslapnak számít. Braun Sándor alapította 1905-ben Budapesten és ő volt a főszerkesztője, míg a szerkesztő dr. Hajdu Miklós. A kiadótulajdonos a Budapesti Lapkiadó Rt. volt. Radikális hangvételével a függetlenségi politikát támogatta. Mind a lapkiállítás formája, mind a riportokra és interjúkra épülő szerkesztése újszerű volt a maga korában. Módszerét jellemzi a kis hírek mértéktelen felnagyítása. Mint kolportázslap, Magyarországon elsőként alkalmazott rikkancsokat a lapterjesztésben. 1922-ben szűnt meg, mivel nem állta a versenyt Az Esttel. - (Wikipedia 10.02.2017)

"A Nap igen népszerű magyar politikai napilap volt, az első nagyobb esti kolportázslapnak számít. Braun Sándor alapította 1905-ben Budapesten és ő volt a főszerkesztője, míg a szerkesztő dr. Hajdu Miklós. A kiadótulajdonos a Budapesti Lapkiadó Rt. volt.

Radikális hangvételével a függetlenségi politikát támogatta. Mind a lapkiállítás formája, mind a riportokra és interjúkra épülő szerkesztése újszerű volt a maga korában. Módszerét jellemzi a kis hírek mértéktelen felnagyítása. Mint kolportázslap, Magyarországon elsőként alkalmazott rikkancsokat a lapterjesztésben. 1922-ben szűnt meg, mivel nem állta a versenyt Az Esttel." - (Wikipedia (hu) 11.08.2021)

Relationships with persons or entities via objects

(The left column lists the relations of this actor to objects in the right column. In the middle you find other actors in relation to the same objects.)

Issued A Nap nyomdája
[Relation to person or institution] Mihály Dénes (-) ()