museum-digital
CTRL + Y
en

Országos Tervhivatal

Az Országos Tervhivatal (rövidítése: ’’OT’’) a Magyar Népköztársaság kormányának a népgazdasági tervezést irányító, minisztériumi rangú közigazgatási szervezete volt. Fennállása alatt mindvégig a központi gazdaságpolitika irányító szervezete volt. Élén az elnök állt, akinek a jogállása a miniszterekével volt egyenlő. Az Országos Tervhivatal 1990. májusában megszűnt; feladat- és hatáskörét a Pénzügyminisztérium vette át. - (Wikipedia 22.06.2017)

"Az Országos Tervhivatal (rövidítése: OT) a Magyar Népköztársaság kormányának a népgazdasági tervezést irányító, minisztériumi rangú közigazgatási szervezete volt. Fennállása alatt mindvégig a központi gazdaságpolitika irányító szervezete volt. Élén az elnök állt, akinek a jogállása a miniszterekével volt egyenlő. Az Országos Tervhivatal 1990. májusában megszűnt; feladat- és hatáskörét a Pénzügyminisztérium vette át." - (Wikipedia (hu) 11.08.2021)

Relationships with persons or entities via objects

(The left column lists the relations of this actor to objects in the right column. In the middle you find other actors in relation to the same objects.)

Issued Országos Tervhivatal
Printed Terv Nyomda ()