museum-digital
STRG + Y
de

Kőbányai Polgári Serfőzde

Kőbányai Polgári Serfőzde. "A Kőbányai sör a magyar sörpiac egyik legismertebb márkája. 1948 óta gyártják. Európaszerte szokás volt, hogy a gyárak városukról nevezik el „alapsörüket". Így kapta a Kőbányai Sörgyár „alapsöre" a Kőbányai Világos nevet. A Kőbányai Sörgyárat 1993-ban megvásárolta a South African Breweries (Dél-Afrikai Sörgyár), mely 1997 óta Dreher Sörgyárak Zrt. néven működik." (https://hu.wikipedia.org/wiki/K%C5%91b%C3%A1nyai_S%C3%B6r, 2020.09.10.)

"A Budapest X. kerületében található Kőbánya szerepe kiemelkedő a magyarországi sörgyártás történetében.

Ezen a területen számos sörgyár működött a 19. század második felétől. Számos gyíár ezek közül kapcsolatban állt a Dreher családdal illetve az államosított sörgyártás időszakában a Kőbányai Sörgyárral.

A Kőbányai szó mint márkanév sokkal rövidebb életű; használata csak az államosítással vette kezdetét. Nincs adat arra, hogy az államosítás előtt bármelyik kőbányai sörgyár márkanévként használta volna. (Az illusztárció mutatja, mely nevek részeként szerepelt a "Kőbánya" szó.) A Kőbányai márkájú sört jelenleg kizárólag a Dreher Sörgyárak Zrt. gyártja." - (Wikipedia (hu) 11.08.2021)

Über Objekte bestehende Beziehungen zu Personen oder Körperschaften

(Die linke Spalte beschreibt die Beziehungen des aufgerufenen Akteurs zu Objekten der rechten Spalte. In der mittleren Spalte finden Sie andere Akteure in Beziehung zu diesen Objekten.)

Ausgefertigt Kőbányai Polgári Serfőzde
[Person-Körperschaft-Bezug] Tószeghy Freund Vilmos (1847-1910) ()
Gedruckt / [Person-Körperschaft-Bezug] Klösz György és Fia ()
Gedruckt Kultura Rt. ()
Gedruckt Révai Nyomda ()
Gedruckt S. A. Konossy ()

[Person-Körperschaft-Bezug] Kőbányai Polgári Serfőzde
Hergestellt Biczó nn ()
Hergestellt Gyenes Sz. ()
Gedruckt / Veröffentlicht Athenaeum Irodalmi és Nyomdai Rt. ()
Gedruckt Révai Nyomda ()
Gedruckt S. A. Konossy ()
Gedruckt Kultura Rt. ()