museum-digital
CTRL + Y
en

Рівненський обласний академічний український музично-драматичний театр

Рівненський обласний академічний український музично-драматичний театр розташований у самому середмісті Рівного в спеціально збудованому приміщенні за адресою: Театральна площа, 1, м. Рівне—33028 (Україна).
Головна сцена театру здатна розмістити 639 глядачів, у тому числі в партері 170 місць, у амфітеатрі — 204 місця, бельетажі — 80 місць.

У театрі постійно працює мала сцена, що за своїм світловим та звуковим устаткуванням, обладнанням глядацької зали на 100 місць, є однією з найкращих в Україні. У свій час тут було проведено перший республіканський огляд вистав малих сцен.

Вперше за всю історію українського театру при стаціонарній установі почав був діяти театр просто неба — це конструкція побудови рівненського театру дала змогу використати внутрішній театральний дворик, що має форму прямокутника. Тут була побудована театральна сцена зі звуковим та світловим устаткуванням і глядацька зала на 256 місць.

"Рівненський обласний академічний український музично-драматичний театр — головна театральна сцена Рівненщини." - (Wikipedia (uk) 27.08.2023)

Relationships with persons or entities via objects

(The left column lists the relations of this actor to objects in the right column. In the middle you find other actors in relation to the same objects.)

[Relation to person or institution] Рівненський обласний академічний український музично-драматичний театр
Was depicted (Actor) Нонна Гурська ()
Was depicted (Actor) Микола Стефурак ()
[Relation to person or institution] Ivan Franko (1856-1916) ()