museum-digital
CTRL + Y
en

Észak-Keleti Átjáró Egyesület

Az Észak-Keleti Átjáró Kulturális és Tudományos Egyesület (Átjáró Egyesület) bírósági bejegyzése 2007. február 15-én történt meg. Az egyesület alapvető célja átjárási lehetőségek biztosítása a káros előítéletek, sztereotípiák, diszkrimináció, stigmatizáció, illetve más társadalmi csapdák által egymástól elszigetelt különböző társadalmi csoportok között. Az átjárások, egy tolerancián alapuló termékeny társadalmi kommunikáció kialakítása elengedhetetlen feltétel a többségi és kisebbségi társadalom, felsőbb és elszegényedett rétegek (munkanélküliek, szegények, hajléktalanok), város és vidék (város és falu, illetve főváros – vidéki városok és falvak) közötti távolságok áthidalásához. Mindez magában foglalja a diszkrimináció elleni küzdelmet (és kialakulásának megelőzését), a társadalmi integrációt, a szocio-kulturális hátrányban élő emberek, csoportok, rétegek, valamint a különféle társadalmi kisebbségek (nemzeti-, etnikai- és vallási kisebbségek, szubkultúrák, bevándorlók, migránsok, stb.) érdekvédelmét, társadalmi beilleszkedésének elősegítését, kultúrájának megismertetését.
Az egyesület további céljai közé tartozik a vidék és a vidéki városok – elsősorban Miskolc – kulturális és tudományos életének élénkítése, színesítése, valamint kapcsolatteremtés a környező régiókkal, átjárások biztosítása a nemzethatárok által lezárt kulturális terek között, a közép-európaiság szellemében. Az egyesület tagjai több mint 5 éve működnek öntevékeny csoportként Miskolc város és térsége kulturális életében, azzal a céllal, hogy az itt élők minél szélesebb körben vehessenek részt színvonalas művészeti, kulturális és tudományos rendezvényeken, kiállításokon, koncerteken.
(2023.05.11., https://atjarokhe.hu/magunkrol/)

Relationships with persons or entities via objects

(The left column lists the relations of this actor to objects in the right column. In the middle you find other actors in relation to the same objects.)

Published Észak-Keleti Átjáró Egyesület