museum-digital
CTRL + Y
en

Keskenyúton Délvidéki Tragédiánk 1944-45 Alapítvány

"A Keskenyúton Délvidéki Tragédiánk 1944-45 Alapítvány honlapját (www.keskenyut.hu) azzal a céllal hoztuk létre, hogy ösztönözze, elősegítse, és megjelenési lehetőséget biztosítson az 1944-45-ben a délvidéki magyarságot sújtó, tragikus események nem hivatalos kutatásával foglalkozóknak. A honlap támogatni szeretné a helyi kutatók eredményeinek rendezését, a dokumentumokat archiválja a tudományos igényű feldolgozás érdekében. A honlap a nyilvánosság tájékoztatásával támogatni kívánja az ártatlanul kivégzettek rehabilitálásának folyamatát is. Kegyeleti feladatok terén nyilvánosságot biztosítunk a megemlékezések szervezőinek, támogatjuk a helyi kezdeményezéseket, a tömegsírok megjelölését, méltó emlékhelyek létrehozását.
A korábbi időszak elhallgatásainak oldását, valós történelmünk e tragikus fejezetével kapcsolatos ismeretterjesztést fő feladatuknak tekintik a honlap szerkesztői."
(2023.04.24., https://www.keskenyut.hu/page/216/html/c-ljaink.html)

Relationships with persons or entities via objects

(The left column lists the relations of this actor to objects in the right column. In the middle you find other actors in relation to the same objects.)

Published Keskenyúton Délvidéki Tragédiánk 1944-45 Alapítvány