museum-digital
STRG + Y
de

Видавництво "Наукова думка"

найстаріше діюче видавництво України - наприкінці 2022 року відсвяткувало своє сторіччя. У його витоків стояв блискучий вчений і організатор науки, патріот академік А.Ю. Кримський.

Століттями склалась практика завершення наукового дослідження публікацією у тій чи іншій формі його результатів. Цю потребу почала вирішувати молода українська Академія. На її прохання майно друкарні Києво-Печерської лаври, що припинила своє існування, зокрема унікальні грецькі, латинські та французькі шрифти, які можна було використовувати при виданні академічних праць, було передано до Академії. Це надало певного поштовху для розгортання академічної видавничої діяльності.

За ініціативи академіка А.Ю. Кримського наприкінці 1922 року була утворена Редакційно-видавнича комісія Академії, котра здійснювала випуск академічної друкованої продукції, а з 1927 року почала функціонувати як Видавництво Академії. В 1964 році установу було перейменовано на Видавництво "Наукова думка" НАН України. У 2006 році нам надали статус науково-виробничого підприємства.

"Всеукраїнська громадська організація Товариство «Знання» України — науково-просвітницька та інформаційно-освітня організація України." - (Wikipedia (uk) 01.03.2023)

Über Objekte bestehende Beziehungen zu Personen oder Körperschaften

(Die linke Spalte beschreibt die Beziehungen des aufgerufenen Akteurs zu Objekten der rechten Spalte. In der mittleren Spalte finden Sie andere Akteure in Beziehung zu diesen Objekten.)

Veröffentlicht Видавництво "Наукова думка"