museum-digital
CTRL + Y
en

Bíró Ica (1957-)

Bíró Ica (született: Borúzs Ilona) (Budapest, 1957. május 30. –) fitnesz-szakértő, modell, színésznő, énekesnő. Ruhaipari középiskolában tanult, varrónőként végzett. 2003-ban elvégezte a Testnevelési Egyetem testépítő–fitnesz szakát, oktatóként vizsgázott.
A Luxus Áruház információs pultjánál dolgozott. Innen küldték manöken-tanfolyamra. Véletlenül lett modell. Lengyel Miklós fotóművész engedte, hogy szabadon mozogjon a fényképezőgépe előtt fürdőruhában, és ez megtetszett neki. Ezek után özönlöttek a felkérések. Fotósai voltak: Módos Gábor, Tulok András, Rózsavölgyi Gyöngyi, Martin Gábor fotóművészek. Az 1980-as és 1990-es években ismert fotómodell és manöken volt. Ebben az időben rengeteg fénykép, címlap készült róla, például az Ez a Divat újságban is, de a Luxus Áruház egyik modellje is ő volt. Több mint száz kártyanaptár maradt fenn róla. Kártyanaptár-királynőként említik. Több száz poszter, címlap, kártyanaptár készült vele, az Ez a Divat pályázatát, az év Forma 1-es manökenje címet is megnyerte.
Pauer Gyula, Kossuth-díjas szobrász életnagyságú, gipszből formált szobrot készített Biró Ica-ról a 80-as években. (wikipédia)

Relationships with persons or entities via objects

(The left column lists the relations of this actor to objects in the right column. In the middle you find other actors in relation to the same objects.)

[Relation to person or institution] Bíró Ica (1957-)
[Relation to person or institution] Taurus Műszaki Gumigyár ()