museum-digital
CTRL + Y
en
Національний музей історії України Пам’ятки образотворчого мистецтва Гравюри та літографії [ГрЛ-881]
Гравюра "У кого буде корона - зараз Ваш час!" (Національний музей історії України CC BY-NC-SA)
Provenance/Rights: Національний музей історії України (CC BY-NC-SA)
1 / 1 Previous<- Next->

Гравюра "У кого буде корона - зараз Ваш час!"

Contact Cite this page Data sheet (PDF) Canonical version (record) Calculate distance to your current location Mark for comparison Graph view

Description

На прямокутному аркуші паперу сатиричне кольорове зображення, розміщене по горизонталі. Зображена група чоловіків на повний зріст, три з них в профіль вліво. Ліворуч - стрункий молодий чоловік в червоному мундирі та зелених штанах з жовтими лампасами (принц Леопольд, така помітка є на опублікованій аналогічній гравюрі на сайті Британського музею). Він рухається в лівий бік, озирнувшись назад, на товстого чоловіка в синьому сюртуці, коричневих штанах та високих чоботах і промовляє до нього: "You see Gentlemen i've got a head on my shoulders & wish to keep it there" (Бачите, панове, у мене голова на плечах і я хочу її там тримати). Товстий чоловік підносить йому на малиновій подушці корону з кинджалів і відповідає: "Well I think you are right not to take/ it - shall I give it to O'Connel or Cobbet" (Ну, я думаю, Ви маєте рацію не брати / це - я віддам його О'Коннелу чи Коббетту). За ним стоять двоє: здивований високий худорлявий чоловік, в якого ніс з горбинкою, в зеленому сюртуці та чоловік з бородою, який приклав палець до вуст, одягнений в малинову сорочку та сині широкі штани з жовтими лампасами. По верхньому полю зображення назва англійською мовою: "Who'll have a crown - now's your time" (У кого буде корона - зараз Ваш час). По нижньому полю: ліворуч прізвище гравера "W. Heath" (В. Хіт), "Why. there was a crown offered him: and being offered him, he put it by with the back of his hand, thus" (Чому йому запропонували корону: і, коли йому запропонували, він руку повернув тильною стороною долоні).

Material/Technique

Папір / офорт, акварель

Measurements

280 х 417 мм, 258 х 370 мм

Національний музей історії України

Object from: Національний музей історії України

Національний музей історії України (МІСТ) ілюструє історію України від найдавніших часів до сьогодення. Це один із провідних музеїв України. У його...

Contact the institution

[Last update: ]

Usage and citation

The textual information presented here is free for non-commercial usage if the source is named. (Creative Commons Lizenz 3.0, by-nc-sa) Please name as source not only the internet representation but also the name of the museum.
Rights for the images are shown below the large images (which are accessible by clicking on the smaller images). If nothing different is mentioned there the same regulation as for textual information applies.
Any commercial usage of text or image demands communication with the museum.