museum-digital
CTRL + Y
en
Національний музей історії України Пам’ятки образотворчого мистецтва Гравюри та літографії [ГрЛ-880]
Гравюра "Контраст! Або колишній німецький капітан в добрих умовах!" (Національний музей історії України CC BY-NC-SA)
Provenance/Rights: Національний музей історії України (CC BY-NC-SA)
1 / 1 Previous<- Next->

Гравюра "Контраст! Або колишній німецький капітан в добрих умовах!"

Contact Cite this page Data sheet (PDF) Canonical version (record) Calculate distance to your current location Mark for comparison Graph view

Description

На прямокутному аркуші паперу кольорове сатиричне зображення, розміщене по горизонталі. Зображення розділене на дві частини. В лівій частині за столом сидить чоловік (принц Леопольд) в профіль вправо, в рваному зеленому мундирі, білих штанах, заправлених у високі чорні чоботи, один з яких порваний. На голові - двокутний капелюх з плюмажем зеленого кольору. Чоловік їсть, перед ним стоїть тарілка з їжею та глек з написом "Water" (Вода). Під столом стоїть діжка з написом "Sour Krout" (Квашена капуста). За чоловіком стоїть козак з довгою бородою, в синіх шароварах, червоній сорочці (?), високій шапці з синім верхом. На стіні поряд з ним висить папір з текстом та заголовком: "The Poor Soldier" (Бідний солдат). На підлозі лежать аркуші паперу з написами англійською мовою: "Thoughts on a Journey to Wales to seek my fortune & better my Condition" (Думки про подорож до Уельсу, щоб шукати свою долю та покращити свій стан); "Map of the principality of Coburg 800 square feet!" (Карта князівства Кобург 800 квадратних футів!). На одному з аркушів сидить миша. Над зображенням напис "A Single Life on the Continent starving on Sour Krout!!" (Самотнє життя на континенті, що голодує на квашеній капусті !!). В правій частині аркуша в профіль вліво за столом сидить той самий чоловік, але вже у справному одязі, одну ногу він поклав на маленький малиновий пуфик. В правій руці тримає келих з вином. На столі стоїть димляче блюдо та дві пляшки "Burgundy" (Бургундське) та "Champaigne" (Шампанське). З протилежного боку столу сидить жінка з крупним носом в головному уборі з білим плюмажем (Шарлота). За чоловіком стоять двоє чоловіків, один з них в зеленому сюртуку. На полу стоять пляшки, ваза (?) з написом "Hock" (Застава) та лежать два аркуша паперу з написами: "Love makes a man, a play" (Любов робить людину, виставу); "Billing & Cooing or the R— Wedding a poem" (Виставлення рахунків та воркування або Весільний вірш (?)). Над зображенням напис англійською мовою: "Comes to England, Is made a General & Marry's a Lady of £60.000 per annum." (Приїжджає до Англії, стає генералом і одружується на леді в розмірі 60 000 фунтів стерлінгів на рік). Під зображеннями назва гравюри " The contrast! Or the ci-devant German Captain in good quarters!" (Контраст! Або колишній німецький капітан у добрій квартирі!).

Material/Technique

Папір / офорт, акварель

Measurements

290 х 409 мм, 246 х 350 мм

Національний музей історії України

Object from: Національний музей історії України

Національний музей історії України (МІСТ) ілюструє історію України від найдавніших часів до сьогодення. Це один із провідних музеїв України. У його...

Contact the institution

[Last update: ]

Usage and citation

The textual information presented here is free for non-commercial usage if the source is named. (Creative Commons Lizenz 3.0, by-nc-sa) Please name as source not only the internet representation but also the name of the museum.
Rights for the images are shown below the large images (which are accessible by clicking on the smaller images). If nothing different is mentioned there the same regulation as for textual information applies.
Any commercial usage of text or image demands communication with the museum.