museum-digital
CTRL + Y
en

Skála

A Skála-Coop (köznapi nevén "Skála") a magyar kiskereskedelem jelentős szereplője. Az első áruházukat, a Skála Budapest Szövetkezeti Nagyáruházat 1976. április 3-án nyitották meg. Első igazgatója Demján Sándor volt, aki merőben új kereskedelmi filozófia alapján vágott bele az új áruház létrehozásába. E döntésével nem kis kockázatot vállalt, hiszen fel kellett adnia a Gorsium ÁFÉSZ vezetőségi helyét az új vállalkozásért. Évtizedeken keresztül egyet jelentett a széles választékkal, ami különösen a hiánygazdaságban volt kiemelkedő teljesítmény. Mint jelenség az egész magyar kiskereskedelem irányát meghatározta. Fénykorában szinte minden nagyvárosban jelen volt. Képi reklámfigurája, a Skála Kópé, amelynek a névadója Jarolics Béla a Skála marketingese volt. A vidám reklámfigura nemzedékek kedvencévé vált, reklámszlogenjei széles körben voltak ismertek. („’’Én vagyok a Skála Kópé, szívem a vásárlóké!’’”) Skála Kópé „’’Bemegyek, kijövök / De milyen jól kijövök / Ha bemegyek’’” szövegű reklámdala, az első hazai animációs reklámfilmhez fűződik, amely a XI. Magyar Reklámfilm Fesztiválon 1981-ben, a második helyet szerezte meg. - (Wikipedia 30.06.2017)

"A Skála-Coop (köznapi nevén Skála) a magyar kiskereskedelem jelentős szereplője, magyar vállalat. Az első áruházukat, a Skála Budapest Nagyáruházat 1976. április 3-án nyitották meg, a második bolt, a Fehérvár Áruház megnyitására két évvel később, 1978. április 1-én került sor, innentől kezdve pedig sorra épültek az áruházak országszerte. A Skála-Coop első igazgatója Demján Sándor volt, aki merőben új kereskedelmi filozófia alapján vágott bele az új áruház létrehozásába. E döntésével nem kis kockázatot vállalt, hiszen fel kellett adnia a Gorsium ÁFÉSZ vezetőségi helyét az új vállalkozásért." - (Wikipedia (hu) 11.08.2021)

Relationships with persons or entities via objects

(The left column lists the relations of this actor to objects in the right column. In the middle you find other actors in relation to the same objects.)

[Relation to person or institution] Skála
[Relation to person or institution] Skála Department Store ()