museum-digital
CTRL + Y
en

Általános Fogyasztási és Értékesítési Szövetkezet

Az ÁFÉSZ a rendszerváltás előtti Magyarországon elterjedt, elsősorban a vidéki boltokat üzemeltető szövetkezetek egységes neve, jelentése: "Általános Fogyasztási és Értékesítési Szövetkezet". Területileg és helyi szinten is több ÁFÉSZ működött, de például szövetkezetekbe tömörültek a fodrászok, cukrászok, cipészek stb. is. Az ÁFÉSZ-ek egy része szövetkezetként működik azóta is (pl. Gyöngyszöv ÁFÉSZ, Körmend és Vidéke ÁFÉSZ, Mór és Környéke ÁFÉSZ), több ÁFÉSZ a rendszerváltás után gazdasági társasággá változott. - (Wikipedia 17.03.2017)

"Az ÁFÉSZ a rendszerváltás előtti Magyarországon elterjedt, elsősorban a vidéki boltokat üzemeltető szövetkezetek egységes neve, az Általános Fogyasztási és Értékesítési Szövetkezet rövidítése. Területileg és helyi szinten is több ÁFÉSZ működött, de például szövetkezetekbe tömörültek a fodrászok, cukrászok, cipészek stb. is.

Az ÁFÉSZ-ek egy része szövetkezetként működik azóta is (pl. Gyöngyszöv ÁFÉSZ, Körmend és Vidéke ÁFÉSZ, Mór és Környéke ÁFÉSZ), több ÁFÉSZ a rendszerváltás után gazdasági társasággá változott." - (Wikipedia (hu) 11.08.2021)

Relationships with persons or entities via objects

(The left column lists the relations of this actor to objects in the right column. In the middle you find other actors in relation to the same objects.)

Created Általános Fogyasztási és Értékesítési Szövetkezet
[Relation to person or institution] Coop Hungary ()

Published Általános Fogyasztási és Értékesítési Szövetkezet
[Relation to person or institution] Coop Hungary ()

Issued Általános Fogyasztási és Értékesítési Szövetkezet
[Relation to person or institution] MAHIR ()
[Relation to person or institution] / Drawn Gyula Macskássy (1912-1971) ()

[Relation to person or institution] Általános Fogyasztási és Értékesítési Szövetkezet
Published MAHIR ()
Published SZÖVORG ()
[Relation to person or institution] Coop Hungary ()